Allmänna frågor

Försvinner statistiken när man raderar och rensar ärenden?

Statistiken ligger kvar. När man raderar ärenden eller rensar raderade ärenden finns fortfarande statistiken om dessa kvar. Dock försvinner själva ärendeinnehållet och personlig information, så att rensningarna motsvarar GDPRs krav.

Privacy Policy

**Privacy Policy** This is the privacy policy for SpinMedia. Our homepage on the Web is located at https://www.liveagent.se (https://liveagent.se). If you have any questions about this policy, please contact us. **Data Collection** SpinMedia Cares about your privacy, so we follow The Platform for Privacy Preferences Project, or P3P practices. P3P was designed to give web users more precise control of the kind of information that they want to allow to be released. SpinMedia reserves the ...

Configuring Mail accounts

**Introduction** LiveAgent helpdesk software allows you to connect your own email accounts and therefore have all your business emails stored in LiveAgent as tickets. Once you connect your mailbox with LiveAgent, your agents can respond to these emails directly from their LiveAgent panel without any need to use other 3rd party mailing system like outlook for example. You can connect as many mail accounts as you need, there are no limitations. Also if you wish to allow access to specific mail a...

Kan flera vara inloggade med samma e-postadress?

Kan flera användare vara inloggade med samma e-postadress?Nja. Det går bra att vara flera användare med samma inlogg, dock alltid en i taget.

Kan jag koppla LiveAgent till externa system?

Kan jag koppla LiveAgent till externa system?Det kan du. Vi har en radfärdiga moduler till olika affärsystem. Och det finns även ett väldokumenterat API så att man kan skapa egna kopplingar.

Om jag tappar internetuppkopplingen, förlorar jag då all historik i chatten?

Om jag tappar internetuppkopplingen, förlorar jag då all historik i chatten?Nej. All skickad konversation sparas i realtid.

Är chatten mobilanpassad (Responsiv)?

Är chatten mobilanpassad? Absolut. Själva chattknappen är anpassad till mobiltelefoner. Dvs. att knappen antingen ändrar storlek eller att den inte skall synas alls i mobila enheter. Även chattrutan är anpassad och vi har fått väldigt bra respons på användarvänligheten. Du kan ställa in hur chatten ser ut i mobilen genom att gå in på Chatt -> Chattknappar och sedan sedan redigera din knapp. Där väljer du "Skala ner" eller "Göm"

Hur lägger jag in en FAQ i vår helpdesk?

Hur lägger jag in en FAQ i vår helpdesk?Det är väldigt enkelt. Du skapar en kategori som heter FAQ och lägger sedan in vanliga frågor och svar som artiklar. Dina kunder kan då själv söka upp den informationen de behöver via en smart sökwidget på hemsidan eller direkt på supportsida. Dessutom anger du även nyckelord för att få en förbättrad SEO optimering.

Går det att vidarebefordra ett chattsamtal till en kollega?

Går det att vidarebefordra ett chattsamtal till en kollega?Du kan bjuda in kollegor och föra över ärenden till rätt person. Antingen tilldelar du ärendet till din kollega efter chattsamtalet eller så kan du göra det under ett pågående samtal.

Kan man få chattkonversationen skickad till sig som mejl efter avslutad chatt?

Kan man få chattkonversationen skickad till sig som mejl efter avslutad chatt? Ja. Kunderna har möjlighet att bocka i en ruta där de begär en kopia av samtalet. Konversationen skickas sedan per automatik till kunden och e-posten sparas i kundkortet.

Finns det några begränsningar för att skicka filer via chatten?

Finns det några begränsningar för att skicka filer via chatten? Hur många, storlek, format?Du kan skicka obegränsad antalfiler: Max storlek 20MB Tillåtna format: Samtliga format. Du kan dock manuellt begränsa vilka filformat som inte skall kunna skickas.

Fördröjningsmeddelande vid inaktiv agent

Fråga: Om man inte svarar inom 30 sekunder, kan då ett meddelande genereras per automatik?Svar: Ja. Om agenten "missar" att svara på chatten, genereras det ett meddelande och kunden har möjlighet att lämna ett meddelande. Chatten pausas då även per automatik.

Kan man konfigurera chattrutan med logga / företagsinfo / kundinfo

Kan man konfigurera chattrutan med logga / företagsinfo / kundinfoJa! Man kan skräddarsy chattrutan med färg, logotyp och standardtext. Om man vill ha specifik kundinformation, går det att skapa ett förformulär som kunden måste fylla i innan chatten startas.